Verlichting op maat van je interieur, terras en tuin

Bij binnenkomst in onze showrooms in Deerlijk en Moeskroen vind je een enorm uitgebreide collectie (= 1.000 m²) aan basisverlichting (zoals plafondlampen en hanglampen), sfeerverlichting (vloer-, tafel-, wandlampen), functioneel licht (leeslampen en bureaulampen), gericht licht (bv. spotjes) en decoratieve verlichting. Wij bieden een breed aanbod aan merken zoals Fantasia, Marckdael en Lucide en zetten in op de huidige markttrends. Zo vind jij zeker een lamp in de juiste stijl ende gewenste prijsklasse.

Heb je vragen over merken, prijzen, afmetingen, kleuren, lumen, … aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Soorten verlichting

Afhankelijk van de ruimte die je wil verlichten bestaan er verschillende opties. Hieronder bieden we alvast een overzicht.

Basisverlichting

Onder basisverlichting verstaan we plafondlampen en hanglampen. Typisch aan dit type verlichting is dat het licht gelijkmatig verdeeld wordt en dus de volledige ruimte kan verlichten. Je gebruikt een plafondlamp of hanglamp dus beter niet als werk-, accent- of sfeerverlichting. Het design van je basisverlichting valt meestal niet hard op, wat niet wil zeggen dat er niet veel verschillende stijlen bestaan.

Sfeerverlichting

Vloerlampen, tafellampen of wandlampen. Sfeerverlichting leent zich perfect om jouw interieur net dat tikkeltje meer te geven. En ze kan meestal gedimd worden, wat voor extra gezelligheid zorgt.

 • Gebruik accentverlichting als je slechts enkele delen in de kamer wilt verlichten. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor het verlichten van een kunstwerk, meubilair of planten. Accentverlichting kan je makkelijk combineren met algemene verlichting. Bij Gaverzicht vind je zelfs meubelen met ingebouwde accentverlichting.
 • Gebruik indirecte verlichting als je enkel een reflectie van licht wilt in jouw interieur. Deze verlichting zit ‘verstopt’ achter wanden, kasten of armaturen. Meestal worden daarvoor tl-lampen of ledstrips gebruikt.
 • Vrijstaande verlichting (bv. een losstaande lamp) is natuurlijk ook een optie om sfeer te scheppen in je interieur. Handig: je kan ze regelmatig een andere plaats geven.

Functioneel licht

Functioneel licht is direct gericht licht dat op één bepaalde plek schijnt en dus jouw zichtbaarheid verhoogt. Hieronder vallen de leeslampen, bureaulampen of de verlichting van het werkblad in je keuken. Dit type verlichting helpt je bij je werk, bij het lezen, koken, … en wordt vaak ook ‘taakverlichting’ genoemd. Het is goed deze verlichting te combineren met algemene basisverlichting, aangezien je anders donkere schaduwen krijgt die de ogen vermoeien.

Gericht licht

Gericht licht, ook wel gekend als spots, zijn altijd een goed idee. Of je nu op zoek bent naar verlichting om te werken, specifieke accenten in je interieur wilt benadrukken, of gewoon sfeer wilt creëren, spots bieden voor al deze doeleinden een uitstekende oplossing.

Laat je inspireren door onze collectie

Onze gepassioneerde interieuradviseurs in de winkel staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Of je nu verlichting zoekt voor een specifieke kamer, in een bepaalde stijl, of met een specifiek doel, wij begrijpen dat de juiste verlichting de sfeer en functionaliteit van je ruimte kan transformeren.

Onze collectie bestaat uit armaturen en lampen van de beste kwaliteit en we houden altijd rekening met de nieuwste veranderingen op vlak van energie-efficiëntie. Kom zelf eens langs in Deerlijk of Moeskroen en ontdek hoe de juiste verlichting jouw ruimte nieuw leven kan inblazen.

Ontdek ons aanbod

 • Tafellampen

 • Hanglampen

 • Vloerlampen

 • Plafondlampen

 • Wandlampen

 • Badkamerverlichting

 • Kroonluchters

 • Spots

 • Buitenverlichting

 • Professioneel advies Onze professionals staan klaar om ervoor te zorgen dat je van jouw interieur dé omgeving kan maken waarin je jezelf thuis voelt.
 • Laagsteprijsgarantie Vind je elders het product tegen een lagere prijs onder dezelfde voorwaarden, dan betalen wij jou het verschil terug.
 • Klantenservice Onze klantendienst staat voor jou klaar. Wij voorzien ook graag de levering en plaatsing van jouw meubelen.
 • Alle stijlen, alle materialen Door ons ruime aanbod is er bij Gaverzicht voor ieder wat wils. Liever maatwerk? Dan ontwerpen we samen je droommeubel.

Contacteer ons

Wist je dat …

Gaverzicht voortdurend in beweging is, want we staan graag op de eerste rij als het om nieuwe tendensen gaat. Elk seizoen bezoeken wij de grootste meubelbeurzen: Keulen, Parijs, Milaan, … Zo weten we altijd wat ‘hot & happening’ is.

Let op: trends komen en gaan. En in dit tijdperk sneller dan ooit. Onthoud dat je best eerst een solide basis legt met tijdloze interieurstukken, want dan zit je gegarandeerd voor jaren goed. Daarna is het altijd fijn om de tendensen op te pikken en er mee aan de slag te gaan.